Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva nehogy összetörjön. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a durvára vágott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2020.04.16.

Tésztához

Tetejére

Elkészítése

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva nehogy összetörjön.

Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.

180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük kb 15-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Egyszerű, finom és gyors.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is