Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kossuth kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 citromreszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg dió (apróra vágva)

Elkészítése

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva nehogy összetörjön.

Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-as tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.

180 fokra előmelegített sütőben halvány pirosra sütjük kb 15-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.

Egyszerű, finom és gyors.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kossuth-kifli-8/