Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Kossuth kifli ünneplőben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 30 dkg cukor 22 dkg sertészsír 6 tojássárgája 5 tojásfehérje 0,5 csomag sütőpor 1 citrom leve 1 citrom héja 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg dió (darabos) Tetejére (opcionális: 1 tojásfehérje 2 ek porcukor ételfesték Elkészítése: A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2016.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg cukor
  • 22 dkg sertészsír
  • 6 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg dió (darabos)

Tetejére (opcionális:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek porcukor
  • ételfesték


Elkészítése:

A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.
Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Ha kisült és legalább langyosra hűlt, pogácsa szagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.

A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük és kidíszítjük a kifliket.

[box style=”info”]A 2012-es szegedi Kossuth kifli sütő versenyre készült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is