Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kozák sapka kocka formában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy nagy gáztepsihezTészta

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás porcukor

Csokimáz

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kiskanál margarin

Forgatáshoz

  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

Az egész tojásokat és a cukrot a robotgép legmagasabb fokozatán jó habosra keverjük kb 10-12 perc alatt, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket és óvatosan összeforgatjuk egy habverővel.

Beleöntjük a kész piskótatésztát a sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) megsütjük. Amikor kész, akkor rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a lisztet egy edénybe tesszük és fokozatosan felöntjük a tejjel, közben csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatosa keverés mellett sűrűre főzzük. Folpackot terítünk a tetejére és teljesen kihűtjük.

A puha margarint a porcukorral és vaníliás cukorral jól kihabosítjuk és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük.

A kihűlt piskótát felkockázzuk. Minden kockát vízszintesen félbevágunk. Krémmel megkenjük, majd az oldalait is körbekenjük és kókuszreszelékbe forgatjuk. Amíg elkészítjük a mázat, addig hűtőbe tesszük, hogy kissé megkössön a krém és könnyebb legyen dolgozni vele.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal, majd szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kozak-sapka-kocka-formaban/