Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kozák sapka ( hólabda) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt

Krém

  • 3 dl  tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

A bevonáshoz

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg olvasztott csoki

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból, nagy gáztepsiben piskótát sütünk

Amikor a piskóta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik darabot keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel.

A krémhez a tejet és a lisztet felfőzzük, majd kihűtjük. Ezt követően hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, és alaposan összekeverjük.

A kiszaggatott piskótákat megtöltjük a krémmel, majd az oldalukat is bekenjük. Az így elkészült piskótákat kókuszreszelékben megforgatjuk.

A tetejüket csokimázzal kenjük meg, vagy olvasztott csokiba mártjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kozak-sapka/