Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kókuszos sütik

Sütemény receptek

Kozáksapka vagy hólabda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kozáksapka, más néven hólabda, egy igazán mutatós sütemény, amely puha kakaós piskótából, lágy krémből, kókuszreszelékből és étcsokoládéból készül. A kókuszos és csokoládés ízvilág kombinációja sokak kedvence, a kis méretű, krémes korongok pedig tökéletesek vendégvárónak vagy ünnepi alkalmakra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2017.11.27.

Tészta:

Krém:

Máz:

Forgatás:

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval.

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután beleszitáljuk a lisztes keveréket és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát sütőpapírral bélelt 20*36 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk). Ha megsült, akkor hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A tejet és a lisztet simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre, puding állagúra főzzük, majd kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel és a rumaromával alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótából 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd vízszintesen félbevágjuk őket. A két lap közé krémet kenünk, majd a teljes süteményt, az oldalát is, bevonjuk a krémmel. Ezután meghempergetjük kókuszreszelékben.

A mázhoz az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal. A sütik tetejére kiskanállal egyenletesen rákenjük az olvasztott csokoládét. A kész hólabdákat hűtőben tároljuk tálalásig.

A leeső piskótadarabokat ne dobjuk ki: morzsoljuk össze, keverjük össze a maradék krémmel és egy kevés baracklekvárral. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd kókuszreszelékben meghempergetjük, így ízletes kókuszgolyót kapunk.

Tipp:

A krémhez a rumaroma helyett használhatunk vaníliát vagy reszelt citromhéjat is, így másmilyen ízt kapunk. A tetejére kerülő csokoládét fele-fele arányban ét- és tejcsokival is elkészíthetjük, hogy lágyabb legyen az összhatás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is