Elkészítése
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval.
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Ezután beleszitáljuk a lisztes keveréket és végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát sütőpapírral bélelt 20*36 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk). Ha megsült, akkor hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A tejet és a lisztet simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre, puding állagúra főzzük, majd kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel és a rumaromával alaposan összedolgozzuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótából 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, majd vízszintesen félbevágjuk őket. A két lap közé krémet kenünk, majd a teljes süteményt, az oldalát is, bevonjuk a krémmel. Ezután meghempergetjük kókuszreszelékben.
A mázhoz az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal. A sütik tetejére kiskanállal egyenletesen rákenjük az olvasztott csokoládét. A kész hólabdákat hűtőben tároljuk tálalásig.
A leeső piskótadarabokat ne dobjuk ki: morzsoljuk össze, keverjük össze a maradék krémmel és egy kevés baracklekvárral. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd kókuszreszelékben meghempergetjük, így ízletes kókuszgolyót kapunk.
Tipp:
A krémhez a rumaroma helyett használhatunk vaníliát vagy reszelt citromhéjat is, így másmilyen ízt kapunk. A tetejére kerülő csokoládét fele-fele arányban ét- és tejcsokival is elkészíthetjük, hogy lágyabb legyen az összhatás.

