Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Sütemény receptek

Kráter sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Puding: A vaníliás pudingport 4 dl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük az epres pudingot is a maradék 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral, majd azt is hűlni hagyjuk. Tészta: Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet a kakaóporral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.06.02.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítése

Puding:

A vaníliás pudingport 4 dl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük az epres pudingot is a maradék 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral, majd azt is hűlni hagyjuk.

Tészta:

Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Egy vizes kanál segítségével a kihűlt pudingból halmokat rakunk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta megszilárdul és a puding kissé belesüllyed.

Máz:

A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a forró sütemény tetejére kenjük. A sütőt lekapcsoljuk, és a süteményt még néhány percig bent hagyjuk, hogy a máz kissé rászilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is