Puding:
A vaníliás pudingport 4 dl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük az epres pudingot is a maradék 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral, majd azt is hűlni hagyjuk.
Tészta:
Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Egy vizes kanál segítségével a kihűlt pudingból halmokat rakunk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta megszilárdul és a puding kissé belesüllyed.
Máz:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a forró sütemény tetejére kenjük. A sütőt lekapcsoljuk, és a süteményt még néhány percig bent hagyjuk, hogy a máz kissé rászilárduljon.