Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kráter sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

A tésztához

  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 5 db tojásfehérje (habbá verve)

A mázhoz

  • 450 g tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Puding:

A vaníliás pudingport 4 dl tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük az epres pudingot is a maradék 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral, majd azt is hűlni hagyjuk.

Tészta:

Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Egy vizes kanál segítségével a kihűlt pudingból halmokat rakunk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a tészta megszilárdul és a puding kissé belesüllyed.

Máz:

A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a forró sütemény tetejére kenjük. A sütőt lekapcsoljuk, és a süteményt még néhány percig bent hagyjuk, hogy a máz kissé rászilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/krater-sutemeny/