Elkészítése
A pudingporokat a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből keményre vert habot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A masszát egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe öntjük, és vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztára, elszórtan. Az egészet 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, 2 dl tejfölt kikeverünk 4 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Amikor a tészta megsült, még forrón rásimítjuk a cukros tejfölt, és hagyjuk, hogy a tészta kissé magába szívja. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!
