Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pudingporokat a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből keményre vert habot, hogy a tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A pudingporokat a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből keményre vert habot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A masszát egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe öntjük, és vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztára, elszórtan. Az egészet 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, 2 dl tejfölt kikeverünk 4 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Amikor a tészta megsült, még forrón rásimítjuk a cukros tejfölt, és hagyjuk, hogy a tészta kissé magába szívja. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is