Elkészítése
Krém:
Először a vaníliás pudingot főzzük meg 4 dl tejben 2,5 evőkanál cukorral, majd a puncs pudingot szintén 4 dl tejben 2,5 evőkanál cukorral. A pudingokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Tészta:
A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába, hogy a tészta könnyű és légies legyen.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd felváltva kanalazunk rá a kétféle pudingból. A puding “krátereket” képez a tésztában sütés közben.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Máz:
A tejfölt simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a sütemény megsült és még langyos, egyenletesen rákenjük a tejfölös mázat.
Tálalás:
Hagyjuk a süteményt hűtőben teljesen kihűlni, hogy a máz megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Tetszés szerint szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A máz alá szórhatunk egy kevés reszelt étcsokoládét vagy darált diót, hogy még különlegesebb legyen.
