Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kráter szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0,8 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 gr sütőpor

Krémhez

  • 8 dl tej
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor

Mázhoz

  • 330 g tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Krém:

Először a vaníliás pudingot főzzük meg 4 dl tejben 2,5 evőkanál cukorral, majd a puncs pudingot szintén 4 dl tejben 2,5 evőkanál cukorral. A pudingokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Tészta:

A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába, hogy a tészta könnyű és légies legyen.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd felváltva kanalazunk rá a kétféle pudingból. A puding “krátereket” képez a tésztában sütés közben.

Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Máz:

A tejfölt simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a sütemény megsült és még langyos, egyenletesen rákenjük a tejfölös mázat.

Tálalás:

Hagyjuk a süteményt hűtőben teljesen kihűlni, hogy a máz megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Tetszés szerint szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A máz alá szórhatunk egy kevés reszelt étcsokoládét vagy darált diót, hogy még különlegesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/krater-szelet-2/