Elkészítése
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 2 kis pohár tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük.
Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölben elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük és szépen elkenjük. Ettől lesz olyan kráteres.


