Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 tojás
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaó
Puding:
- 1 csomag vaníliás pudingpor és egy tetszőleges ( pl.: rumpuncs ) ízű
- 6 dl tej
- 6 ek cukor
Máz:
- 2 kis pohár tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A két fajta pudingot külön tálban 3-3 dl tejjel és 3-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.
A tésztához az 5 tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját, a kétféle cukrot, az 1 dl olajat és az 1 dl tejet kézi robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral összeforgatott lisztet. Óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
A kétféle pudingot vizes kiskanállal a tésztába szaggatjuk, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük, és a még forró sütire öntjük. Ettől lesz kráteres a süti.

