Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kráter szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2  csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg finomliszt

Elkészítése

A pudingporokat a tejjel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből keményre vert habot, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

A masszát egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe öntjük, és vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztára, elszórtan. Az egészet 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, 2 dl tejfölt kikeverünk 4 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Amikor a tészta megsült, még forrón rásimítjuk a cukros tejfölt, és hagyjuk, hogy a tészta kissé magába szívja. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/krater-szelet/