Elkészítése
A pudingot elkészítjük: a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A tésztához az 5 tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Egy kanalat vízbe mártunk, majd a pudingból kisebb adagokat szaggatunk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A mázhoz a tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A sütőből kivett forró tésztára egyenletesen ráöntjük, és egy spatulával vagy kanállal elkenjük rajta. A tejfölös máz hatására a tészta felszíne kráteressé válik.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
