Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kráteres sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor

Pudinghoz

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

A mázhoz

  • 2 kis doboz tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A pudingot elkészítjük: a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük. Félretesszük hűlni.

A tésztához az 5 tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Egy kanalat vízbe mártunk, majd a pudingból kisebb adagokat szaggatunk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A mázhoz a tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A sütőből kivett forró tésztára egyenletesen ráöntjük, és egy spatulával vagy kanállal elkenjük rajta. A tejfölös máz hatására a tészta felszíne kráteressé válik.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/krateres-sutemeny/