Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi krémes könnyű, lágy krémjével és roppanós tésztájával igazi klasszikus desszert. Elkészítése némi odafigyelést igényel, de a végeredmény megéri a munkát. A vaníliás krém és a leveles tészta jól kiegészítik egymást, így egy elegáns, mégis egyszerű sütemény kerül az asztalra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, amekkora a tepsink vagy sütőlapunk. A tésztalapokat előmelegített sütőben, közepes hőfokon 8-10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.

A tojások fehérjét a porcukor kétharmadával kemény habbá verjük. A tej háromnegyed részét a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgákat elkeverjük a maradék porcukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a forró tejet. A krémet addig főzzük, amíg sűrűvé válik és elválik a lábos aljától.

A tűzről levéve a még meleg krémhez, lassan és több részletben, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot.

Amikor a tésztalapok kihűltek, az egyik lapra rákenjük a meleg krémet, és vizes késsel elsimítjuk. A másik tésztalapot egyforma négyzetekre vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük. A süteményt a négyzetek mentén felszeleteljük, és porcukrot szitálunk a tetejére.

Tipp

A szeletelést könnyíti, ha a krémest fogyasztás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is