Elkészítése
A leveles tésztát kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, amekkora a tepsink vagy sütőlapunk. A tésztalapokat előmelegített sütőben, közepes hőfokon 8-10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
A tojások fehérjét a porcukor kétharmadával kemény habbá verjük. A tej háromnegyed részét a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgákat elkeverjük a maradék porcukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a forró tejet. A krémet addig főzzük, amíg sűrűvé válik és elválik a lábos aljától.
A tűzről levéve a még meleg krémhez, lassan és több részletben, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot.
Amikor a tésztalapok kihűltek, az egyik lapra rákenjük a meleg krémet, és vizes késsel elsimítjuk. A másik tésztalapot egyforma négyzetekre vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük. A süteményt a négyzetek mentén felszeleteljük, és porcukrot szitálunk a tetejére.
Tipp
A szeletelést könnyíti, ha a krémest fogyasztás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
