Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 15 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése

A leveles tésztát kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, amekkora a tepsink vagy sütőlapunk. A tésztalapokat előmelegített sütőben, közepes hőfokon 8-10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.

A tojások fehérjét a porcukor kétharmadával kemény habbá verjük. A tej háromnegyed részét a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgákat elkeverjük a maradék porcukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a forró tejet. A krémet addig főzzük, amíg sűrűvé válik és elválik a lábos aljától.

A tűzről levéve a még meleg krémhez, lassan és több részletben, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot.

Amikor a tésztalapok kihűltek, az egyik lapra rákenjük a meleg krémet, és vizes késsel elsimítjuk. A másik tésztalapot egyforma négyzetekre vágjuk, majd a krém tetejére helyezzük. A süteményt a négyzetek mentén felszeleteljük, és porcukrot szitálunk a tetejére.

Tipp

A szeletelést könnyíti, ha a krémest fogyasztás előtt legalább egy órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-5/