Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd kb 28*35 cm-es lapokká nyújtjuk és villával megszurkáljuk.
A lapokat tepsi hátán kisütjük egyesével, kb 20 őerc alatt szép pirosra.
A lisztet kis tejjel eldolgozzuk és hozzáadjuk a tojássárgákat, a többi tejet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a forró krémbe keverjük.
A meleg krémet azonnal rákenjük az egyik lapra, a másik tésztát a tetejére helyezzük. Könnyítésnek a felső tésztalapot már felkockázva is rárakhatjuk a krémre.
Végül megszórjuk porcukorral. Pár óra múlva (kiután a krém kihűlt, szeletelhető is).

