Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin (lágy)
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 0.6 l tej
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 200 g babapiskóta
  • 3 dl feketekávé
  • 1 ek rum (vagy rumaroma)
  • 300 g sárgabaracklekvár

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 9 ek cukor


Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad.

Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.

Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.

A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.

A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.

Csokit is lehet reszeltni a tetejére.

sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 33×34 cm

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-alom-2/