Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Sütemény receptek

Krémes, cseresznyés sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 35 dkg finomliszt 15 dkg kristálycukor 4 tojás 1,5 dl tej 1,5 dl étolaj 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz 1 cs sütőpor kb 40 dkg cseresznye (magozott) Krém: 4 dl tej 1 cs vanília ízű pudingpor 2 dl habtejszín 1 cs habfixáló 3 ek kristálycukor 1 cs vaníliás cukor Tetejére: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2017.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • kb 40 dkg cseresznye (magozott)

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín


Elkészítése: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.

Kivajazott, lisztezett, 20*36 cm-es tepsibe először a sárga tésztát öntjük bele, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta tetején, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félretesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém).

A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg, felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.

Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felvágjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is