Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes, cseresznyés sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg cseresznye (magozva)

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 40 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítése

A tojásokat a cukorral felverjük, majd amikor már krémessé válik, akkor hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleforgatjuk óvatosan.

A tésztát elfelezzük és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20*36 cm) öntjük a fehér tésztát, majd erre kerül a kakaós.

A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején és kicsit bele is nyomkodjuk.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vanília aromát, majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük és mikor a puding kihűlt, akkor hozzáforgatjuk.

A megsült piskóta tetején eloszlatjuk egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük 15 percre.

A tejszínt felvertjük, majd belekeverjük a felolvasztott, de nem meleg csokoládét, majd egyenletesen elkenjük a krém tetején.

Csokoládéreszelékkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-cseresznyes-sutemeny-2/