Tészta elkészítése
A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk. A közepébe tesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.
Almás-pudingos krém
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukorral, majd 1 dl vízzel együtt péppé főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat. A pudingport a cukorral és a vízzel simára keverjük, majd a forró almához öntjük. Visszatesszük pár percre a tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik.
Tojáshab
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
Összeállítás
A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt, 27×37 cm-es tepsibe helyezzük úgy, hogy a szélein kb. 1,5 cm-t felhajtunk. Ráöntjük és elsimítjuk az almás-pudingos masszát, megszórjuk fahéjjal. Erre kerül a kemény tojáshab, majd a maradék tésztából vékony csíkokat vágunk, és berácsozzuk a tetejét.
Sütés
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A krémbe tehetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, így frissebb ízt kapunk. Tálalás előtt porcukorral meghintve vagy vaníliasodóval kínálva különösen finom.