Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Krémes házi tésztával és főzött krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tejfölbe belekeverjük az ecetet. A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a kockázott margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és az ecetes tejfölt, majd jól összegyúrjuk az egészet. Az elkészült tésztát elfelezzük és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, így könnyebb lesz nyújtani. Nyújtás, sütés: Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és sütpapíron a megadott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.27.

Hozzávalók egy 22*35 cm-es lapokhozTészta

Krém

Elkészítése

Tészta:

A tejfölbe belekeverjük az ecetet.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a kockázott margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját és az ecetes tejfölt, majd jól összegyúrjuk az egészet.

Az elkészült tésztát elfelezzük és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, így könnyebb lesz nyújtani.

Nyújtás, sütés:

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és sütpapíron a megadott méretnek megfelelően (22*35 cm) kissé nagyobbra nyújtjuk, mivel sütés közben kissé összeugrik.

A kinyújtott lapot papírostól átemeljük a tepsire, majd villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor púposodik és pirosodik a tészta.

A másik tésztát ugyanígy megsütjük.

Még langyosan négyzetekre vágjuk a szebbik lapot.

Krém:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, majd csomómentesre keverjük az egészet. Lassan felöntjük a többi tejjel, közben keverjük, csomómentes legyen, majd felfőzzük sűrűre az egészet.

Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a még forró pudingba.

Összeállítás:

Azt a lapot, amit nem vágtunk fel, beletesszük egy mély tepsibe és rásimítjuk a forró krémet, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük keményre, majd rákenjük a krém tetejére egyenletesen. A habra rátesszük a feldarabolt tésztát. Szeletelés és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is