Elkészítése
Tészta elkészítése
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni a nyújtásnál. Használjunk olyan nagy gáztepsit, amelynek van mélysége.
Tésztalapok sütése
Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát két lapban, kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, mert sülés közben kissé összeugrik a tészta. A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket. A kinyújtott nyers lapot villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel nagyon. Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.
Krém készítése
A pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban 1 liter vizet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig, rengeteg krém lesz belőle. Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával.
Sütemény összeállítása
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. A felső lapot karamellmázzal bevonjuk (vagy porcukorral hintjük), szépen felkockázzuk, és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt.
Karamellmáz készítése
A porcukrot világos barnára olvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a margarint. Sűrűre főzzük és a tészta tetejére simítjuk.
Történet
Az összegyűjtött tojásfehérjékből készítettem. Sokszor sütök kalácsot, buktát, és a tésztákba csak a tojássárgája kell. Készítsétek el!
