Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 3 darab tojás 4 ek liszt 3 ek porcukor Krém : 600 ml tej 8 ek búzadara 150 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 250 g margarin 2 ek holland kakaópor 2 ek lekvár (barack) piskótatallér tej (mártogatáshoz) Hab: 150 ml tej 1 csomag tejszínhabpótló por édesítőszer Díszítés: holland kakaópor Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.11.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 4 ek liszt
  • 3 ek porcukor

Krém :

  • 600 ml tej
  • 8 ek búzadara
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g margarin
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek lekvár (barack)
  • piskótatallér
  • tej (mártogatáshoz)

Hab:

  • 150 ml tej
  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • édesítőszer

Díszítés:

  • holland kakaópor


Elkészítése:

A tészta készítése:

A tojásokat és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet, alaposan átkeverjük. Egy kisebb (20×30 cm -es) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém készítése:

A búzadarát a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, még forrón hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe lekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára simítjuk a kakaós krémet, erre egy sor tejbe mártogatott piskótatallért rakunk, majd rásimítjuk a lekváros krémet, tejbe mártott piskótatallérral kirakjuk a tetejét és végül rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot (amit tejből, tejszínhabpótlóporból és az édesítőszerből készítettünk).

Kakaóporral megszórjuk és minimum egy éjszakára hűtőben tároljuk. Éles késsel kockákra vágjuk fel és tálaljuk.

[box style=”info”]Amilyen ronda olyan finom[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is