Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes mákos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 28*36 cm tepsihezMákos lapok

  • 12 tojásfehérje
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 20 evőkanál darált mák
  • 8 evőkanál finomliszt

Fehér lap

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4,5 evőkanál olaj

Krém

  • 16 tojássárgája
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 800 ml tej
  • 1 üvegcse vaniliaaroma vagy 2 cs vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 30 dkg margarin

Elkészítése

A mákos laphoz 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral keményre felverünk. 10 ek mákot 4 ek liszttel elkeverünk és apránként hozzákeverjük a tojáshabhoz. 170 fokon tűpróbáig sütjük a sütőpapíros, 28*36 cm-es tepsiben. A másik mákos lapot ugyanígy készítjük el.

A fehér laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd alacsony fokozaton, kanalanként beledolgozzuk az olajat, végül, több részletben a lisztet. 170 fokon ezt is tűpróbáig sütjük (kb 15-17 perc), majd kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat, cukrot és a pudingport kevés tejjel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett a többi tejjel felöntjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve vaníliaaromával és vaníliás cukorral ízesítjük, majd folpackkal letakarva kihűtjük.

A puha margarint kihabosítjuk és kanalanként a sárga krémhez adjuk. 3 részre osztjuk a krémet.

Megtöltjük a lapokat: mákos lap, krém, fehér lap, krém, mákos lap és tetejére is krém kerül, amit olvasztott fehércsokival bevonunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-makos-szelet-2/