Elkészítése
A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A masszát a sütőformában elsimítjuk, és az előmelegített sütő alsó harmadába helyezzük.
Sütés
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve).
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve).
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve).
Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés).
Amíg a tészta elősül, a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát, és az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Ezután a sütőformát visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Miután a tészta megsült, kivesszük a formából, és egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük, és vízszintesen kettévágjuk. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
Krém elkészítése
A krémet a tasakon szereplő leírás alapján készítjük el, de csupán 750 ml tejjel. A kész krémet az alsó tésztalapra simítjuk.
Torta összeállítása
A felső tésztalapot tetszés szerint darabokra vágjuk, és a krém tetejére helyezzük, hogy könnyebben szeletelhető legyen a sütemény. A süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a sütőkeretet egy késsel meglazítjuk a sütemény szélétől, és eltávolítjuk.

