Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes méhcsípés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g búzaliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Ezen kívül

  • 2 evőkanál cukor
  • 50 g vaj (vagy margarin)
  • 2 csapott evőkanál méz
  • 30 g őrölt mandula
  • 120 g szeletelt mandula

Krémhez

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 750 ml tej

Elkészítése

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A masszát a sütőformában elsimítjuk, és az előmelegített sütő alsó harmadába helyezzük.

Sütés

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve).

Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve).

Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve).

Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés).

Amíg a tészta elősül, a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát, és az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Ezután a sütőformát visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

Miután a tészta megsült, kivesszük a formából, és egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük, és vízszintesen kettévágjuk. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

Krém elkészítése

A krémet a tasakon szereplő leírás alapján készítjük el, de csupán 750 ml tejjel. A kész krémet az alsó tésztalapra simítjuk.

Torta összeállítása

A felső tésztalapot tetszés szerint darabokra vágjuk, és a krém tetejére helyezzük, hogy könnyebben szeletelhető legyen a sütemény. A süteményt legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy késsel meglazítjuk a sütemény szélétől, és eltávolítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-mehcsipes/