Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes krémes bejgli szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • tej

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 rúd mákos bejgli
  • 1 rúd diós bejgli

Máz

  • 75 ml habtejszín
  • 75 g étcsoki

Elkészítése

A tészta száraz hozzávalóit egy edénybe mérjük. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amivel könnyen formázható tésztát kapunk.

A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük a tepsi hátán.

A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd felváltva rátesszük az ujjnyi vastagra szelt bejgliket. A bejglikre kenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal.

Egy éjszakára hőtőbe tesszük. Másnap a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét és amíg meg nem dermed a máz, addig hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-mezes-bejgli-szelet/