Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes őszibarackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 nagyobb őszibarack

A krémhez

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • csokireszelék

Elkészítése

Tészta

Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, majd kikent tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, és egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 percig sütjük (28×34 cm-es tepsiben). Tűpróba!

Krém

A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral felforraljuk. Ha felforrt, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Időnként megkeverve kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük.

Összeállítás

Bevonjuk a süti tetejét a krémmel, majd megszórjuk tortadarával vagy csokireszelékkel.

Néhány óra múlva szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-oszibarackos-szelet/