Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Sütemény receptek

Krémes párnácska.

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta 1/2 tasak krémes krémpor 6 szép eper 2 dkg darabolt zöld pisztácia 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé 4 dl tej Szóráshoz: porcukor (elhagyható) Elkészítése: A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem. A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta
  • 1/2 tasak krémes krémpor
  • 6 szép eper
  • 2 dkg darabolt zöld pisztácia
  • 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
  • 4 dl tej

Szóráshoz:

  • porcukor (elhagyható)

Elkészítése:

A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem.

A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt.

A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél krémmel megtöltöttem.

Az epreket megmostam, megszárítottam és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt.

Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is