Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krémes szelet egy igazi klasszikus sütemény, amely könnyű piskótából és lágy, vaníliás krémből áll. A tetejére szórt kókuszreszelék nemcsak mutatós, hanem finom ízt is ad a süteménynek. Ünnepi alkalmakra és hétköznapi desszertnek is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Piskóta

A tojássárgákat a meleg vízzel és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A massza háromnegyed részét kivajazott, kilisztezett gáztepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd kanállal a sárga tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük, majd kihűtjük.

Krém

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Alaposan kihabosítjuk, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.

A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémhez adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát. A tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal is, így még ünnepibb hatást érünk el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is