Elkészítése
Piskóta
A tojássárgákat a meleg vízzel és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A massza háromnegyed részét kivajazott, kilisztezett gáztepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd kanállal a sárga tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük, majd kihűtjük.
Krém
A pudingport a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Alaposan kihabosítjuk, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémhez adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát. A tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal is, így még ünnepibb hatást érünk el.
