Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Piskóta

A tojássárgákat a meleg vízzel és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A massza háromnegyed részét kivajazott, kilisztezett gáztepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd kanállal a sárga tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük, majd kihűtjük.

Krém

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Alaposan kihabosítjuk, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.

A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémhez adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát. A tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal is, így még ünnepibb hatást érünk el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-szelet/