Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes-szilvás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,25 kg szilva
  • 3 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Piskótához

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 6-8 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítése

A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A tepsibe sütőpapírt borítunk megkenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával. A szilvákat üregekkel fölfelé rárakjuk és cukros fahéjjal meghintjük. Hagyományos módon piskótát készítünk. A tészta 2/3-át a szilvára simítjuk a többi masszát kakaóval elkeverjük és a többi tésztára csurgatjuk, hogy szép cirmos legyen. 180°C-on légkeveréses sütőben 25percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A vaníliás pudingból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A margarint porcukorral habosra keverjük. A már langyos pudingot hozzáadjuk a margarinos krémhez és a szilvára simítjuk. Megvárjuk míg kihűl és reszelt csokoládéval díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-szilvas-kocka/