Elkészítése
Krém
A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Sűrű tejbegrízt főzünk, és időnként megkeverve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel sima, habos krémet készítünk.
Tészta
A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a masszához dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet. Ha túl lágy, hűtőben pihentetjük 1–2 órát, majd a tetejét kakaóporral meghintjük.
Tipp
A krémet ízesíthetjük egy kevés vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal, hogy frissebb legyen az íze. Ha különlegesebb hatást szeretnénk, a tetejére kakaó helyett csokoládéreszeléket vagy fahéjas cukrot is szórhatunk.

