Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes tejbegrízes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Atésztához (22x36 cm-es tepsihez)

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg liszt
  • 10 g sütőpor

A krémhez

  • 8 dl tej
  • kb 5 púpos evőkanál búzadara
  • 10-15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)

A tetejére

  • kakaópor

Elkészítése

Krém

A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát. Sűrű tejbegrízt főzünk, és időnként megkeverve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel sima, habos krémet készítünk.

Tészta

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a masszához dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a krémet. Ha túl lágy, hűtőben pihentetjük 1–2 órát, majd a tetejét kakaóporral meghintjük.

Tipp

A krémet ízesíthetjük egy kevés vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal, hogy frissebb legyen az íze. Ha különlegesebb hatást szeretnénk, a tetejére kakaó helyett csokoládéreszeléket vagy fahéjas cukrot is szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremes-tejbegrizes-szelet/