Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g margarin
  • 220 g étcsokoládé
  • 70 ml olaj
  • 280 g cukor
  • 4 tojás
  • 115 g finomliszt
  • vanília aroma
  • 0,5 teáskanál sütőpor

A sajtkrémhez

  • 170 g krémsajt
  • 120 gr cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 púpos evőkanál finomliszt
  • vanília aroma

Elkészítése

Az első lépésben olvasszuk össze a csokoládét, az olajat és a margarint egy vastag aljú serpenyőben, alacsony lángon. Miután megolvadt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd keverjük jól össze.

Verjük fel a tojásokat, de ne túl sokáig, majd adjuk hozzá a csokoládés krémet miután kihűlt és keverjük össze. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.

A sajtkrémes töltelék alapanyagait keverjük homogénné.

Egy 20*30 cm-es, magasabb falú tepsibe (sütőpapírral bélelve) öntsük bele a csokoládés keverék kétharmadát, majd egy kanállal osszuk el rajta sajtkrémet.

Öntsük rá a maradék csokoládés keveréket és egy kés segítségével óvatosan keverjük össze, de csak a felületen, hogy márványos hatást érjünk el.

Toljuk be a sütőbe és 180 fokon süssük tűpróbáig.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kremsajtos-brownie/