Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kuglófok

Kuglóf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kuglóf egy klasszikus házi sütemény, amelyet egyszerű alapanyagokból gyorsan összeállíthatunk. A kakaós és világos tészta váltakozása nemcsak ízben, hanem látványban is különlegessé teszi.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet, amelyet előzőleg a sütőporral és egy csipet sóval összekevertünk.

A kuglófformát kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A tészta kétharmadát beleöntjük a formába. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a világos massza tetejére öntjük. Egy kanállal kissé belehúzzuk a kakaós részt, hogy márványos mintát kapjunk.

Előmelegített sütőben, 150–160 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd kifordítjuk a formából.

Tipp

A tésztába tehetünk egy marék mazsolát vagy apróra vágott diót is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy csokoládémázzal is bevonhatjuk, ha ünnepibb változatot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is