Elkészítése
A vajat vagy margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citromlevet. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, és apránként hozzáadjuk a masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tészta egyharmadát külön tálba tesszük, és hozzákeverjük a kakaóport. Mindkét tésztába beleforgatjuk a vörös áfonyát és a diót.
A tésztákat muffinpapírral bélelt formákba töltjük, rétegezve vagy vegyesen, ízlés szerint. A tetejét mandulával is megszórhatjuk, ha szeretnénk.
Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük körülbelül 25-30 percig. Fontos, hogy a sütő ajtaját az első 15 percben ne nyissuk ki, hogy a tészta ne essen össze. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
