Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl víz
- 1 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
Szitáljuk át a lisztet, keverjük el a sütőporral. Jól keverjük ki a tojásokat a porcukorral, majd apránként minden hozzávalót adjunk hozzá, dolgozzuk el csomómentesre.
Vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, és közepes hőmérsékleten (175 fokon) kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha már nem ragad, kivesszük.
Tálalhatjuk önmagában, de porcukorral és/vagy lekvárral is.
[box style=”info”]Mi a Skanzenben cserép kuglófsütőben, sparherdben sütöttük, a látogatók nagy-nagy örömére.[/box]

