Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g kukoricadara
- 100 g kókuszreszelék
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- 8 dl forró víz vagy tej
- folyékony édesítő ízlés szerint vagy porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 4 tojásfehérje kemény habja
- cseresznye, őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.
[box style=”info”]Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.[/box]

