Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricadarás, cseresznyés süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g kukoricadara
  • 100 g kókuszreszelék
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 8 dl forró víz vagy tej
  • folyékony édesítő ízlés szerint vagy porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • cseresznye, őrölt fahéj ízlés szerint


Elkészítése:

A kukoricadarát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat összekeverjük és leöntjük a forró vízzel. 1 órát pihentetjük, míg a dara magába nem szívja a folyadékot és meg nem dagad.

Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, a sütőport, jól elkeverjük, végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

Egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe öntjük, a tetejét kirakjuk magozott, cseresznyével, majd megszórjuk őrölt fahéjjal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc), ha kihűlt szeleteljük.

[box style=”info”]Más gyümölccsel is elkészíthetjük. Aki édesebben szereti szórja meg nyírfa porcukorral. Hűvös helyen tároljuk, nem kell hűtőbe tenni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kukoricadaras-cseresznyes-suti/