Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 ek eritrit vagy cukor
- 40 dkg joghurt vagy kefir
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 30 dkg szilvalekvár
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal, az eritrittel, a vanília kivonattal habosítsuk ki, adjuk hozzá a kefirt, majd a szódabikarbónával elkevert kukoricalisztet is.
Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük és diónyi szilvalekvár halmokat rakosgatunk rá.
Előmelegített 185 fokos sütőben készre sütjük.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Egyszerű, gyors, olcsó. Tartalmasabb leves után főétel is lehet.
[box style=”info”]A receptet Nagymamámtól lestem el, annyit változtattam rajta, hogy cukor helyett eritritet, illetve aludttej helyett kefirt használtam. A lekvár saját készítésű, cukor nélkül eltett.[/box]


