Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukucskálós szilvás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 5 tojás
  • 10 ek tej
  • 1 ek fahéj és 3 ek cukor a szóráshoz


Elkészítése:

A szilvákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, magjukat eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (22*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport.

Egy másik tálkában az olvasztott vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral. A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat egyenként a cukros masszában elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és belekanalazzuk a tejet. Jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát. A szilvaszemeket a tetejére fektetjük, a héjjal lefelé. megszórjuk a fahéjas cukorral. 180 fokon alul-felülsütéssel 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Természetesen más gyümölccsel vagy idényen kívül befőtt gyümölcsből is kipróbálható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/kukucskalos-szilvas/