Elkészítése
Az étcsokoládét összetördeljük, és gőz felett egy lábasban felolvasztjuk. Amikor teljesen megolvadt, hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük a csokoládés-vajas keveréket.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Közben a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Végül a csokoládés-vajas keveréket is beleforgatjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.
A masszát egy kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütés végén a tészta teteje kissé megrepedezhet, ami a sütemény jellegzetes része.
Amikor a torta elkészült, eltávolítjuk róla a kapcsos forma oldalát, majd egy tálcára helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A torta belseje sütés után még kissé folyós lehet, de hűlés közben fokozatosan megszilárdul.
Tálaláskor a tortát csokiforgácsokkal díszítjük, és tejszínhabbal kínáljuk.
