Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lajcsi rolád gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rizsliszt

A vaníliás krémhez

  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor (GM)
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál eritrit
  • 10 dkg vaj vagy margarin

A puncskrémhez

  • 0,5 csomag puncsízű pudingpor (GM)
  • 2 evőkanál eritrit
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin

A díszítéshez

  • 10 dkg glutén és cukormentes étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizsliszt-kakaópor egyvelegét is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

A vaníliás krémet elkészítjük: kb 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni. A maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük és hagyjuk kihűlni.

A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és kihabosítjuk.

A puncs krémet ugyanígy készítjük el.

A kihűlt piskótára a 2 krémet váltakozva rákenjük, majd a piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőt feltekerjük. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni.

Vízgőz felett a csokit az étolajjal megolvasztjuk és a tekercseket bevonjuk vele. Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lajcsi-rolad-glutenmentesen/