Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lajcsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt

Krémhez

  • 8 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kupak rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Csokitetőhöz

  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó

Elkészítése

Tészta:

Gőz fölött megolvasztjuk a vajat és a mézet, majd hozzákeverjük a tojást. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk, végül pedig a 40 dkg liszttel összegyúrjuk a tésztát. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi hátulján kisütjük.

Krém:

Közben elkészítjük a pudingokat. Külön-külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat: a vaníliás pudingot vaníliás cukorral, a puncs pudingot pedig rummal ízesítjük. A pudingokat félretesszük hűlni, de időnként megkeverjük, hogy ne legyenek csomósak.

A cukrot és a margarint habosra keverjük. A kihűlt pudingot is alaposan átkeverjük géppel, majd hozzáadjuk a vajkrémet.

Összeállítás:

A tésztalapokat megtöltjük: alulra kerül a puncs krém, felülre pedig a vaníliás krém.

Máz:

Végül elkészítjük a csokitetőt: 3 evőkanál tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, a kakaót és a csokipudingot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Így egy sűrű krémet kapunk, amely kiválóan alkalmas a bevonásra.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lajcsi-szelet-2/