Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lajcsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalókegy 20*30 cm-es tepsihezTészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csapott szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj

Puncsos krém

  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj margarin
  • 1 evőkanál rum vagy aroma

Vaníliás krém

  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj margarin

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 70 g tejszín
  • 40 g fehércsoki
  • 20 g tejszín

Elkészítése

Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, tojásokat, cukrot, mézet, kakaóport és a szódabikarbónát.

A lisztet egy edénybe mérjük és a kakaós keveréket ráöntjük. Elkezdjük összedolgozni kanállal vagy spatulával és amikor már nem tudjuk tovább keverni, akkor kézzel összegyúrjuk. Vigyázat, ragadni fog a tészta!

Lisztezett felületen 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Mindegyik tésztacipót lisztezett felületen kinyújtjuk kb 20*30 cm-es lappá és tepsi hátán 190 fokon sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

A krémekhez a cukrot és a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. A puncsoshoz hozzáadjuk a rumot vagy aromát. Még langyosan mindkét ízű pudingot kihabosítjuk a vajjal vagy margarinnal.

Az egyik lapot tálcára tesszük, rákenjük egyenletesen a puncsos krémet, lapot teszünk rá és erre kenjük a vaníliás krémet, majd befedjük az utolsó lappal.

Nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük. Amint a máz megdermedt, akkor szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lajcsi-szelet-8/