Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lajcsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 2 kiskanál szódabikarbóna ( vagy egy csomag sütőpor)

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 6 dl tej (2x3 dl )
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
A lajcsi szelet receptje

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával vagy a sütőporral. A tészta hozzávalói közül a kakaóport, mézet, tojást, cukrot és margarint gőz felett felfőzzük. Amikor a cukor és a margarin felolvadt, hozzákeverjük a lisztet is.

A masszát három egyenlő részre osztjuk, és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőle. A lapokat 180-200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejüket villával, hogy a sütés közben keletkező szén-dioxid távozni tudjon.

Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel. A porcukrot és a margarint összekeverjük, majd fele-fele arányban hozzáadjuk a kihűlt pudingokhoz.

A megsült tésztalapokat megtöltjük a krémekkel. Legalulra kerül a vanília ízű puding, a második lapra pedig a puncs ízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg.

Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lajcsi-szelet/